Paté à choux med smörig portobello-fyllning

Av Godare

Vad tycker du?

Paté à choux med smörig portobello-fyllning

(2)

Paté à choux med smörig portobello-fyllning – en lyxig svampmacka gjord på smörig deg. En fyllning där smöret lyfter smakerna av portobellosvamp, dragon och silverlök. Serveras med en kräm på forumvinäger och agar-agar.

Paté à choux med portobello-fyllning

Ingredienser

Ingredienser

60 g
mjölk
60 g
Vatten
50 g
smör
80 g
mjöl
2 g
Salt
2 g
Socker
125 g
Ägg

Fyllning

1 dl
Forumvinäger
1 dl
Socker
1 dl
Vatten
5 g
agar agar
4
portabellosvamp, eller stora champinjoner
100 g
Smör
2
silverlök, skalad och skivad
1
vitlöksklyfta, hackad
2 msk
dragon, färsk, hackad
Riven parmesanost
1 nypa
Salt

Gör så här

1
Paté à choux: Koka upp mjölk, vatten och smör. Häll i mjöl, salt och socker och blanda på låg värme till en kompakt deg.
2
Häll upp i degblandare med vinge och kör igång. Mata i ett ägg åt gången så degen får arbete in äggen till en smidig deg.
3
Spritsa på smörpapper, baka på 190° tills gyllene.
4
Ta ut och låt svalna, skär bort toppen så man kan få plats med mycket fyllning.
5
Vinägerkräm: Lägg forumvinäger, socker, vatten och agar agar i kastrull och koka i en minut, kyl sedan ner. När den stelnat; mixa tills du får en slät kräm och häll sedan upp på spritspåse.
6
Svampfyllning: Skär svampen och stek tillsammans med smör, lök och vitlök tills gyllene. Lägg i mixer och mixa lätt så det fortfarande är bitar kvar. Smaka av med salt och vänd sedan i dragon.
7
Dela chouxen och fyll med svampfyllningen och sedan vinägerkrämen. Avsluta med att riva ost över och sätt tillbaka locket.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

  2. Kronärtskocka med krämig smörsås

  3. Rotselleri på tre sätt

  4. Smörad spetskålsbuljong med friterad brysselkål

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika