Blomkålssoppa – matig och mild
Blomkålssoppa är en mild och mättande soppa som toppas med små snackpaprikor, gurka och färsk dill. Recept ur boken ”Kickstarta med Ulrikas matlådor” av kostrådgivaren Ulrika Davidsson.
Ingredienser
Ingredienser
1
blomkålshuvud, litet
1 tsk
OLIVOLJA, att steka i
1
Gul lök, hackad
1
vitlöksklyfta
5 dl
Vatten
1 tärning
hönsbuljong
0.5 dl
Crème fraiche
Salt och svartpeppar
Topping
3
små snack paprikor, i olika färger
gurka, 5 cm
färsk dill
Gör så här
1
Dela blomkålshuvudet i bitar (det går bra att använda stocken också).
2
Värm upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och blomkål i några minuter.
3
Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen.
4
Koka upp och låt sedan småkoka i 10 minuter.
5
Tillsätt crème fraiche och rör om.
6
Mixa soppan slät och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
7
Häll upp soppan i två matlådor med lock.
8
Finhacka grönsakerna till toppingen.
9
Vid servering: Värm på soppan och lägg på toppingen.