Blomkålssoppa – matig och mild

Av Godare

Vad tycker du?

Blomkålssoppa – matig och mild

(37)

Blomkålssoppa är en mild och mättande soppa som toppas med små snackpaprikor, gurka och färsk dill. Recept ur boken ”Kickstarta med Ulrikas matlådor” av kostrådgivaren Ulrika Davidsson.

Blomkålssoppa med fräsch topping.

Ingredienser

Ingredienser

1
blomkålshuvud, litet
1 tsk
OLIVOLJA, att steka i
1
Gul lök, hackad
1
vitlöksklyfta
5 dl
Vatten
1 tärning
hönsbuljong
0.5 dl
Crème fraiche
Salt och svartpeppar

Topping

3
små snack paprikor, i olika färger
gurka, 5 cm
färsk dill

Gör så här

1
Dela blomkålshuvudet i bitar (det går bra att använda stocken också). 
2
Värm upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och blomkål i några minuter. 
3
Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningen. 
4
Koka upp och låt sedan småkoka i 10 minuter. 
5
Tillsätt crème fraiche och rör om.
6
Mixa soppan slät och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. 
7
Häll upp soppan i två matlådor med lock.
8
Finhacka grönsakerna till toppingen.
9
Vid servering: Värm på soppan och lägg på toppingen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

  2. Blomkålssoppa – med ett orientalisk sting

  3. Blomkålssoppa av räddade grönsaker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Vegetariskt
decoration divider

Soppa

Visa alla

Tacosoppa med köttfärs

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål