Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Av Sofia Henriksson

(14)

Vad tycker du?

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Pasta med kräftsås – en skvätt konjak, citron och vitt vin sätter smak på de goda havskräftorna. Recept ur Sofia Henrikssons, Sveriges mästerkock 2020, kokbok ”Always hungry”.

Krämig kräftsås med hemgjord pasta
Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Ingredienser

Pastadeg

  • 2,5 dlVetemjöl
  • 2,5 dlDurumvetemjöl
  • 1 nypasalt
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 mskVatten
  • 1 tskOlivolja

Kräftsås

  • 10 havskräftor
  • 1 mskOlivolja
  • 2 tskTomatpuré
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Schalottenlök
  • 1 mskKonjak
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 dlVitt vin
  • vatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 stTomat
  • 0,5 dldill, finhackad
  • 2 krmCayennepeppar
  • 1 mskcitron, pressad
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept

Ämnen