Krämig kräftsås med hemgjord pasta
Pasta med kräftsås – en skvätt konjak, citron och vitt vin sätter smak på de goda havskräftorna. Recept ur Sofia Henrikssons, Sveriges mästerkock 2020, kokbok ”Always hungry”.
Ingredienser
Pastadeg
- 2,5 dlVetemjöl
- 2,5 dlDurumvetemjöl
- 1 nypasalt
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 mskVatten
- 1 tskOlivolja
Kräftsås
- 10 havskräftor
- 1 mskOlivolja
- 2 tskTomatpuré
- 1 morot
- 1 vitlöksklyfta
- 1 Schalottenlök
- 1 mskKonjak
- 5 vitpepparkorn
- 1 dlVitt vin
- vatten
- 2 dlvispgrädde
- 1 stTomat
- 0,5 dldill, finhackad
- 2 krmCayennepeppar
- 1 mskcitron, pressad
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept