Sötpotatistortilla med mynta och fårost

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Sötpotatistortilla med mynta och fårost

Tortillan tillagas i ugnen och blir smakrik av fårost och mynta. Skär upp i bitar och servera med sallad eller i mindre bitar och duka fram till ett mingel.

Tips! Variera sötpotatisen med färskpotatis, sparris, broccoli, rödbetor eller pumpa.

Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson.

Sötpotatistortilla med mynta och fårost – funkar lika bra med sallad eller i mindre bitar till ett mingel.
Sötpotatistortilla med mynta och fårost – funkar lika bra med sallad eller i mindre bitar till ett mingel.

Ingredienser

600 gsötpotatis
1 mskAvokadoolja, eller olivolja
0,5 tskhavssalt

Äggstanning

6 ägg
2 dlHavredryck, eller annan växtdryck
1 tskÖrtsalt
svartpeppar

Fyllning

150 gFårost
2 Salladslökar
10 gMynta
rivet citronskal, från 0.5 citron
20 gparmesan, eller annan hårdost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Tvätta eller skala sötpotatis. Skär den i 2 × 2 centimeter stora bitar, lägg i formen och blanda runt med olja och salt.
  2. Rosta potatisen i ugnen i ca 25 minuter tills den känns mjuk. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen i en bunke.
  3. Ta ut sötpotatisen och smula över fårosten, hacka salladslöken och myntan grovt och strö över formen tillsammans med citronskal.
  4. Häll på äggstanningen, rör runt försiktigt så att stanningen fylls ut i formen och ingredienserna blandar sig.
  5. Strö över den rivna osten och sätt in formen i ugnen. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Låt tortillan svalna i formen innan du stjälper upp den på en skärbräda.
  6. Servera tortillan uppskuren i mindre bitar till mingel eller större bitar till lunch.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sötpotatistortilla med mynta och fårost