Av Tareq Taylor

Kålpudding à la Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

(70)

Vad tycker du?

Kålpudding à la Tareq Taylor

Kålpudding är klassisk svensk husmanskost. Rårörda lingon till blir extra gott.

– Den är både god och enkel att laga, säger Tareq Taylor.

Recept ur hans bok ”Mat på en plåt”.

Ingredienser

1,5 kgVitkål
0,5 Gul lök
2 tskSalt
1 dlljus sirap
1 tskättika, 12 %
50 gsmör, att toppa med

Färs

1 Gul lök
600 gBlandfärs
1 tskkryddpeppar, mortlad
1 tsksvartpeppar, mortlad
2 tskSalt
1 dlströbröd
2 dlmjölk, 3 %
3 ägg

Rårörda lingon

225 gfrysta lingon
0,75 dlströsocker
Klassikern kålpudding med sina härliga smaker.

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader, varmluft.
2
Skär kålen i mindre bitar. Skala och skiva löken. Lägg kål och lök på en plåt. Salta och ringla över sirap. Bland runt och rosta sedan i ugnen i ungefär 30 minuter. Ta ut plåten och blanda kålen med ättiksprit.
3
Skala och finhacka löken till färsen. Blanda lök, färs, kryddor, ströbröd, mjölk och ägg i en bunke.
4
Lägg hälften av den rostade kålen i botten på en ugnsform. Lägg färsen ovanpå kålen och sedan ett lager kål på färsen. Toppa med smör i klickar och baka i ugnen i ungefär 30 minuter. Lägg eventuellt över lite folie efter halva tiden.
5
Lägg under tiden lingonen i en skål och rör ihop dem med sockret. Låt stå och tina.
6
Ta ut formen och servera kålpuddingen direkt, med rårörda lingon (eller lingonsylt).

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (5)

    Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda

  2. (201)

    Laxpudding med smält smör och pepparrot

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Middagstips
    4. Husmanskost

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål