Marinerad fläskkarré med kryddsmör
Fläskkarré med sin höga fetthalt är en perfekt köttdetalj för grillen. Med en god marinad på honung, soja och ingefära får du en snabb och lättlagad rätt som går hem hos både barn och vuxna. Ett gott kryddsmör blir pricken över i.
Ingredienser
1 kgFläskkarré, hel
Marinad
2 mskHonung
2 mskSoja
1 mskriven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 mskolivolja
Kryddsmör
100 gsmör, rumsvarmt
1 dlpersilja, finhackad
1 tskrosmarin, finhackad
1 stVitlöksklyfta
0,5 citron, skalet
Gör så här
1
Skär köttet i tjocka skivor, ca 3 cm, och lägg i en plastpåse. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet i påsen, se till att allt blandas ordentligt och knyt igen. Marinera i kylskåp i minst 4 timmar.
2
Kryddsmör: Lägg persilja, dill, vitlök och citron i en matberedare. Mixa till en slät massa. Tillsätt det mjuka smöret, salt och peppar. Mixa snabbt ihop och forma till en avlång rulle. Linda in i smörpapper och förvara i kylen.
3
Ta ut köttet och häll av marinaden. Låt det bli rumstempererat innan du ska grilla.
4
Tänd grillen med kål eller briketter på ena sidan och vänta tills glödbädden börjar bli grå. Grilla köttbitarna över direkt värme tills de fått färg, flytta över till indirekt värme och låt de grilla färdigt tills innertemperaturen är 75 grader.
5
Skär upp karrén i skivor och lägg på skivor av kryddsmör. Servera direkt.