Grekiska lammspett
Marinera och grilla härliga grekiska lammspett med vitlök, citron och fänkålsfrön. Servera med fetaost, oliver och färsk tzatziki för en maxad grekisk matupplevelse.
Ingredienser
- 600 glamm, mört
- 1 mskFänkålsfrön, krossade
- 3 vitlöksklyftor
- 2 mskOregano, färsk och hackad (eventuellt timjan/och eller rosmarin)
- 3 mskOlivolja
- 0,5 citron, saften
- salt och malen peppar
Tillbehör
- tomater, goda och mogna
- oliver
- Lök, strimlad
- fetaost
- sallad
- tzatziki
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.