Grekiska lammspett

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grekiska lammspett

Marinera och grilla härliga grekiska lammspett med vitlök, citron och fänkålsfrön. Servera med fetaost, oliver och färsk tzatziki för en maxad grekisk matupplevelse.

Marinerade grekiska lammspett

Ingredienser

600 glamm, mört
1 mskFänkålsfrön, krossade
3 vitlöksklyftor
2 mskOregano, färsk och hackad (eventuellt timjan/och eller rosmarin)
3 mskOlivolja
0,5 citron, saften
salt och malen peppar

Tillbehör

tomater, goda och mogna
oliver
Lök, strimlad
fetaost
sallad
tzatziki

Gör så här

1
Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Blanda kött, pressad/finhackad vitlök, fänkålsfrön, hackade örter, citronsaft och olja. Täck över och låt köttet marinera ett par timmar eller över natten.
2
Trä köttbitarna på spett och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på hög värme i ca. 10 minuter, vänd dem flera gånger så att de tillagas jämnt.
3
Serveras med tzatziki, tomater, oliver, finhackad lök, hackad persilja och lite smulad fetaost.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Klassiska grillspett med vitlöksolja

  2. (1)

    Grillspett med chili och spiskummin

  3. (8)

    Köfte – kryddiga spett av färs

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Lamm

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås