Grekiska lammspett

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Grekiska lammspett

Marinera och grilla härliga grekiska lammspett med vitlök, citron och fänkålsfrön. Servera med fetaost, oliver och färsk tzatziki för en maxad grekisk matupplevelse.

Marinerade grekiska lammspett
Marinerade grekiska lammspett

Ingredienser

  • 600 glamm, mört
  • 1 mskFänkålsfrön, krossade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 mskOregano, färsk och hackad (eventuellt timjan/och eller rosmarin)
  • 3 mskOlivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt och malen peppar

Tillbehör

  • tomater, goda och mogna
  • oliver
  • Lök, strimlad
  • fetaost
  • sallad
  • tzatziki

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekiska lammspett

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.