Grekiska lammspett
Marinera och grilla härliga grekiska lammspett med vitlök, citron och fänkålsfrön. Servera med fetaost, oliver och färsk tzatziki för en maxad grekisk matupplevelse.
Ingredienser
600 glamm, mört
1 mskFänkålsfrön, krossade
3 vitlöksklyftor
2 mskOregano, färsk och hackad (eventuellt timjan/och eller rosmarin)
3 mskOlivolja
0,5 citron, saften
salt och malen peppar
Tillbehör
tomater, goda och mogna
oliver
Lök, strimlad
fetaost
sallad
tzatziki
Gör så här
1
Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Blanda kött, pressad/finhackad vitlök, fänkålsfrön, hackade örter, citronsaft och olja. Täck över och låt köttet marinera ett par timmar eller över natten.
2
Trä köttbitarna på spett och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på hög värme i ca. 10 minuter, vänd dem flera gånger så att de tillagas jämnt.
3
Serveras med tzatziki, tomater, oliver, finhackad lök, hackad persilja och lite smulad fetaost.