Stekt torsk med dragonsmör

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Stekt torsk med dragonsmör

Bjud någon du tycker om på denna torskfilé med krispigt gyllene skinn serverat med en nötig och dragondoftande smörsås. Servera gärna med stekt småpotatis och garnera med hemmagjord inlagd lök – en smakkombination som brädar det mesta!

Skinnstekt torsk med dragonsmör och spenat.
Skinnstekt torsk med dragonsmör och spenat.

Ingredienser

  • 700 gTorsk, tjock och fin filé
  • havssalt, grovt
  • 200 gSpenat, rensad
  • 1 vitlöksklyfta
  • Peppar, mald
  • Flingsalt
  • Olivolja

Dragonsmör

  • 1,5 dlgrädde
  • 200 gsmör, osaltat
  • 4 mskdragon, finhackad
  • citronsaft
  • salt och malen peppar

Inlagd lök

  • 400 gsmålökar
  • 4 mskSocker
  • 4 msksherryvinäger, eller rödvinsvinäger
  • 1 mskBalsamvinäger
  • 1 mskolivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt torsk med dragonsmör

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.