Stekt torsk med dragonsmör
Bjud någon du tycker om på denna torskfilé med krispigt gyllene skinn serverat med en nötig och dragondoftande smörsås. Servera gärna med stekt småpotatis och garnera med hemmagjord inlagd lök – en smakkombination som brädar det mesta!
Ingredienser
- 700 gTorsk, tjock och fin filé
- havssalt, grovt
- 200 gSpenat, rensad
- 1 vitlöksklyfta
- Peppar, mald
- Flingsalt
- Olivolja
Dragonsmör
- 1,5 dlgrädde
- 200 gsmör, osaltat
- 4 mskdragon, finhackad
- citronsaft
- salt och malen peppar
Inlagd lök
- 400 gsmålökar
- 4 mskSocker
- 4 msksherryvinäger, eller rödvinsvinäger
- 1 mskBalsamvinäger
- 1 mskolivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.