Stekt torsk med dragonsmör

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Stekt torsk med dragonsmör

Bjud någon du tycker om på denna torskfilé med krispigt gyllene skinn serverat med en nötig och dragondoftande smörsås. Servera gärna med stekt småpotatis och garnera med hemmagjord inlagd lök – en smakkombination som brädar det mesta!

Skinnstekt torsk med dragonsmör och spenat.
Skinnstekt torsk med dragonsmör och spenat.

Ingredienser

  • 700 gTorsk, tjock och fin filé
  • havssalt, grovt
  • 200 gSpenat, rensad
  • 1 vitlöksklyfta
  • Peppar, mald
  • Flingsalt
  • Olivolja

Dragonsmör

  • 1,5 dlgrädde
  • 200 gsmör, osaltat
  • 4 mskdragon, finhackad
  • citronsaft
  • salt och malen peppar

Inlagd lök

  • 400 gsmålökar
  • 4 mskSocker
  • 4 msksherryvinäger, eller rödvinsvinäger
  • 1 mskBalsamvinäger
  • 1 mskolivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt torsk med dragonsmör