Tournedos med tryffelsås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Tournedos med tryffelsås

Tournedos är den utskurna mittbiten på oxfilén. Här serverar vi den med en mustig madeira- och tryffelsås. Servera på vackra tallrikar med potatisgalette, grönsaker och sås för en riktig lyxmiddag!

Tournedos med tryffelsås
Tournedos med tryffelsås

Ingredienser

  • 700 ginnerfilé, mittenbiten av filén
  • smör och olja, för stekning
  • salt och malen peppar
  • 5 potatisar, stora
  • 50 gsmör, smält
  • 1 knippesparris , grön
  • morot, och andra grönsaker (t ex kålrot)

Madeira- och tryffelsås

  • 2 msksmör
  • 2 Schalottenlökar
  • 0,5 morot, liten
  • rotselleri, liten bit (kan utelämnas)
  • 1 tskTomatpuré
  • 2 stjälkarpersilja, och/eller färsk timjan
  • 1 dlmadeira, halvtorr
  • 5 dlOxfond, eller kalvfond, god och fyllig
  • 1 msktryffel , hackad
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tournedos med tryffelsås