Tournedos med tryffelsås
Tournedos är den utskurna mittbiten på oxfilén. Här serverar vi den med en mustig madeira- och tryffelsås. Servera på vackra tallrikar med potatisgalette, grönsaker och sås för en riktig lyxmiddag!
Ingredienser
- 700 ginnerfilé, mittenbiten av filén
- smör och olja, för stekning
- salt och malen peppar
- 5 potatisar, stora
- 50 gsmör, smält
- 1 knippesparris , grön
- morot, och andra grönsaker (t ex kålrot)
Madeira- och tryffelsås
- 2 msksmör
- 2 Schalottenlökar
- 0,5 morot, liten
- rotselleri, liten bit (kan utelämnas)
- 1 tskTomatpuré
- 2 stjälkarpersilja, och/eller färsk timjan
- 1 dlmadeira, halvtorr
- 5 dlOxfond, eller kalvfond, god och fyllig
- 1 msktryffel , hackad
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.