Tournedos med tryffelsås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Tournedos med tryffelsås

Tournedos är den utskurna mittbiten på oxfilén. Här serverar vi den med en mustig madeira- och tryffelsås. Servera på vackra tallrikar med potatisgalette, grönsaker och sås för en riktig lyxmiddag!

Tournedos med tryffelsås
Tournedos med tryffelsås

Ingredienser

  • 700 ginnerfilé, mittenbiten av filén
  • smör och olja, för stekning
  • salt och malen peppar
  • 5 potatisar, stora
  • 50 gsmör, smält
  • 1 knippesparris , grön
  • morot, och andra grönsaker (t ex kålrot)

Madeira- och tryffelsås

  • 2 msksmör
  • 2 Schalottenlökar
  • 0,5 morot, liten
  • rotselleri, liten bit (kan utelämnas)
  • 1 tskTomatpuré
  • 2 stjälkarpersilja, och/eller färsk timjan
  • 1 dlmadeira, halvtorr
  • 5 dlOxfond, eller kalvfond, god och fyllig
  • 1 msktryffel , hackad
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tournedos med tryffelsås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.