Saltbakad nypotatis med gräddfil och bacon

Av Lise Finckenhagen

Salt, knaprigt, mjukt och fräscht av gräddfilen – de här saltbakade nypotatisarna har allt man kan önska i ett gott tillbehör. Ett tips för att få skalet extra krispigt är att gnida in potatisen med olja innan du lägger den i saltet.

Bakad nypotatis

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
Potatis, små/medelstora
200 g
Bacon
100 g
riven cheddar, eller en annan ost du gillar
2 dl
gräddfil
1 knippe
gräslök
havssalt, grovt

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg folie i botten av en ugnsfast form och strö över ett jämnt lager med grovt havssalt.
2
Tvätta potatisen och stick den lätt med en gaffel. Lägg potatisen i saltet och grädda den mitt i ugnen i ca 45 minuter, eller tills potatisen är helt klar.
3
Skär baconet i små bitar och knaperstek bitarna i en stekpanna.
4
Lyft upp potatisen ur saltet och borsta bort eventuella saltrester. Gör ett tvärsnitt och tryck till potatisen så att den öppnar sig. Toppa med ost, gräddfil, bacon och finhackad gräslök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gräddgratinerad mandelpotatis

  2. Saltkokt potatis med mojo rojo

  3. Bakade jordärtskockor i ugn

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Gräddgratinerad mandelpotatis

Saltkokt potatis med mojo rojo