Saltbakad nypotatis med gräddfil och bacon
Salt, knaprigt, mjukt och fräscht av gräddfilen – de här saltbakade nypotatisarna har allt man kan önska i ett gott tillbehör. Ett tips för att få skalet extra krispigt är att gnida in potatisen med olja innan du lägger den i saltet.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg
Potatis, små/medelstora
200 g
Bacon
100 g
riven cheddar, eller en annan ost du gillar
2 dl
gräddfil
1 knippe
gräslök
havssalt, grovt
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg folie i botten av en ugnsfast form och strö över ett jämnt lager med grovt havssalt.
2
Tvätta potatisen och stick den lätt med en gaffel. Lägg potatisen i saltet och grädda den mitt i ugnen i ca 45 minuter, eller tills potatisen är helt klar.
3
Skär baconet i små bitar och knaperstek bitarna i en stekpanna.
4
Lyft upp potatisen ur saltet och borsta bort eventuella saltrester. Gör ett tvärsnitt och tryck till potatisen så att den öppnar sig. Toppa med ost, gräddfil, bacon och finhackad gräslök.