Wokad brysselkål med asiatiska smaker

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Wokad brysselkål med asiatiska smaker

Asiatiska smaker tar enkelt brysselkålen till en ny nivå. Med smaker som ingefära, chili, vitlök, soja, honung och jordnötter får du ett spännande tillbehör till kött- och fiskrätter.

Wokad brysselkål
Wokad brysselkål

Ingredienser

400 gbrysselkål
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 tskingefära, finriven
4 Salladslökar
1 mskHonung, flytande
1 mskSojasås
3 mskjordnötter, hackade
Koriander, färsk, hackad
Salt
Olja, till stekning

Gör så här

  1. Rensa och dela brysselkålen i skivor eller klyftor. Finhacka chilin och finhacka vitlöken. Rensa och dela salladslöken i grova bitar.
  2. Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Tillsätt lite olja och lägg i brysselkålen. Tillsätt chili, vitlök och ingefära. Stek allt på hög värme under omrörning tills brysselkålen är gyllene och nästan mjuka. Tillsätt salladslöken under stekningen.
  3. Tillsätt soja och honung. Dra pannan åt sidan och blanda allt väl.
  4. Häll brysselkålen i en lämplig tallrik och strö över koriander och jordnötter. Servera omedelbart.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wokad brysselkål med asiatiska smaker