Wokad brysselkål med asiatiska smaker
Asiatiska smaker tar enkelt brysselkålen till en ny nivå. Med smaker som ingefära, chili, vitlök, soja, honung och jordnötter får du ett spännande tillbehör till kött- och fiskrätter.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
brysselkål
1
röd chili
2
vitlöksklyftor
2 tsk
ingefära, finriven
4
Salladslökar
1 msk
Honung, flytande
1 msk
Sojasås
3 msk
jordnötter, hackade
Koriander, färsk, hackad
Salt
Olja, till stekning
Gör så här
1
Rensa och dela brysselkålen i skivor eller klyftor. Finhacka chilin och finhacka vitlöken. Rensa och dela salladslöken i grova bitar.
2
Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Tillsätt lite olja och lägg i brysselkålen. Tillsätt chili, vitlök och ingefära. Stek allt på hög värme under omrörning tills brysselkålen är gyllene och nästan mjuka. Tillsätt salladslöken under stekningen.
3
Tillsätt soja och honung. Dra pannan åt sidan och blanda allt väl.
4
Häll brysselkålen i en lämplig tallrik och strö över koriander och jordnötter. Servera omedelbart.