Wokad brysselkål med asiatiska smaker

Av Lise Finckenhagen

Asiatiska smaker tar enkelt brysselkålen till en ny nivå. Med smaker som ingefära, chili, vitlök, soja, honung och jordnötter får du ett spännande tillbehör till kött- och fiskrätter.

Wokad brysselkål

Ingredienser

Ingredienser

400 g
brysselkål
1
röd chili
2
vitlöksklyftor
2 tsk
ingefära, finriven
4
Salladslökar
1 msk
Honung, flytande
1 msk
Sojasås
3 msk
jordnötter, hackade
Koriander, färsk, hackad
Salt
Olja, till stekning

Gör så här

1
Rensa och dela brysselkålen i skivor eller klyftor. Finhacka chilin och finhacka vitlöken. Rensa och dela salladslöken i grova bitar.
2
Hetta upp en stor stekpanna eller wok. Tillsätt lite olja och lägg i brysselkålen. Tillsätt chili, vitlök och ingefära. Stek allt på hög värme under omrörning tills brysselkålen är gyllene och nästan mjuka. Tillsätt salladslöken under stekningen.
3
Tillsätt soja och honung. Dra pannan åt sidan och blanda allt väl.
4
Häll brysselkålen i en lämplig tallrik och strö över koriander och jordnötter. Servera omedelbart.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

  2. Apelsindressad brysselkål

  3. Röd linscurry med kokos

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Vegetariskt
    4. Asiatisk mat
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis