Tonfiskbowl

Av Lise Finckenhagen

Det här är en spännande, färgsprakande och fräsch sallad med tonfisk, avokado, lime och en riktigt god och syrlig sås. Vill du så byter du ut tonfisken mot lax. Servera med nachochips eller gott bröd.

Tonfiskbowl

Ingredienser

Ingredienser

400 g
tonfisk, av sushikvalitet
1
rödlökar
1
avokado
1
Lime, saften
sesamolja, några droppar
2 msk
sesamfrön, svarta och vita
2 msk
srirachasås, eller annan stark chilisås
2 msk
Sojasås
Koriander
4 msk
inlagd ingefära, finhackad
Flingsalt

Gör så här

1
Skär tonfisken i små bitar/tärningar. Hacka rödlöken fint och skär avokadon i små tärningar. Blanda snabbt ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
2
Servera tonfisksalladen med nachochips eller gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ceviche på vit fisk

  2. Asiatisk nudelbowl

  3. Spicy tuna poké bowl

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Tonfisk
    4. Sallad
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado