Ugnsstekt falukorv med potatismos

Av Anna Wendt

(2)

Vad tycker du?

Ugnsstekt falukorv med potatismos

Falukorv i ugn, den smarta rätten som lagar sig själv i ugnen. Här är det enkelt att variera fyllningen så alla i familjen blir nöjda med sin del. Klassiskt recept med senap, ketchup och ost.

Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ingredienser

800 gfalukorv
0,5 rödlök
3 mskSenap
3 mskketchup
150 gost, skivad eller riven

Potatismos

1 kgPotatis
25 gsmör
1,5 dlmjölk, eller mer
Salt
svartpeppar
1 nypasocker
0,5 krmriven muskotnöt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Dra av "skinnet" på korven. Skär skåror i korven och lägg den i en smord, ugnsfast form.
2
Hyvla ostskivor och spritsa dem med senap och ketchup. Lägg ostskvorna i skårorna på falukorven. Eller spritsa i ketchup och senap och strö över riven ost. Stek i 225 grader i 20 minuter.
3
Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och mosa sönder potatisen tillsammans med smöret. Tillsätt mjölken och smaka av med salt, peppar, strösocker och riven muskot. Vispa för hand till ett mos med en ballongvisp. Tillsätt ev mer mjölk om det behövs.
4
Ta ut falukorven och servera den med potatismoset.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (5)

    Pannbiff med lök

  2. (5)

    Korv stroganoff med ris

  3. (2)

    Inkokt lax

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Korv
    3. Husmanskost
    4. Middagstips

Korv

Visa alla
(1)

Gratinerade potatisskal med chorizo

(1)

One-pot-pasta med salsiccia

(1)

Bratwurst med potatissallad

(1)

Pyttipanna med kryddig chorizo