Sallad med grillad paprika

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Sallad med grillad paprika

Grillad paprika blir otroligt gott, speciellt ihop med basilika och dressing med smak av sherryvinäger och vitlök. Bjud på denna varma och mättande sallad till lunch eller som tillbehör till middagen.

Sallad med grillad paprika

Ingredienser

2 röda paprikor
2 gula paprikor
200 gTomat, söt
200 gvita bönor, eller kikärter
2 mskkapris
1 skivorlantbröd
1 nävebasilikablad

Dressing

4 mskolivolja
2 msksherryvinäger, kan även använda rödvinsvinäger eller citronsaft
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 mskpersilja, hackad

Gör så här

1
Lägg paprikorna hela på grillen och grilla tills skalet blir svart. Låt paprikorna svalna (gärna i påse) innan du tar bort skal och kärnor.
2
Skär paprikaköttet i grova strimlor.
3
Grilla brödskivan på båda sidor och riv den i bitar.
4
Dela tomaterna på mitten och strö över lite salt och en nypa socker. Låt tomaterna stå en stund tills de börjar släppa lite vätska.
5
Blanda ihop tomater (låt tomatvätskan vara kvar), paprika, bröd, kapris och bönor.
6
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda dressing och basilikablad tillsammans med salladen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Marockansk sallad med citrusdressin­g

  2. (1)

    Enkel lins- och bönsallad

  3. (1)

    Rödbetstzatzi­ki

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Smårätter

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressin­g och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis