Larb med kokosris

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Larb med kokosris

Larb kallas ofta för Laos nationalrätt. I den här varianten blandas fläskfärs med kryddor, chili, lime, fisksås och rostat jasminris som mortlas till ett fint pulver. Servera med kokosris och toppa med stekt lök och vitlök.

Larb med kryddig fläskfärs och kokosris, toppad med stekt lök och vitlök.
Larb med kryddig fläskfärs och kokosris, toppad med stekt lök och vitlök.

Ingredienser

  • 3 mskjasminris, okokt
  • 400 gfläskfärs, eventuellt kyckling- eller nötfärs
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 citrongräs
  • 3 kaffirlimeblad
  • 2 tskChiliflakes
  • 4 msklimesaft
  • 2 mskfisksås, thailändsk
  • 0,5 tsksocker
  • 4 Salladslökar
  • 0,5 dlKoriander, hackad
  • 1 nypamyntablad
  • 1 nypathaibasilika
  • knaperstekt lök
  • knaperstekt vitlök
  • jordnötsolja, eller neutral olja, till stekning

Kokosris

  • 5 dljasminris
  • 1,5 dlKokosgrädde
  • 1,5 mskSocker
  • 0,5 tskSalt
  • 6 dlVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Larb med kokosris