Bakad sötpotatis med feta

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Bakad sötpotatis med feta

Sötpotatis, syrliga granatäpplekärnor och salt fetaost. Tillsammans blir det en riktig smakbomb som smakar fantastiskt som det är, eller som ett tillbehör.

Bakad sötpotatis med feta
Bakad sötpotatis med feta

Ingredienser

  • 400 gkikärter, kokta
  • 2 mskolivolja
  • 1 nypasalt
  • 1 tskspiskummin
  • 0,5 tskchilipulver
  • 0,5 tskKanel
  • 0,5 tskmalen koriander
  • 0,5 tskpaprikapulver, rökt
  • 4 sötpotatisar, medelstora

Dressing

  • 4 mskhummus
  • 4 mskgrekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
  • 1 mskcitronsaft
  • Salt
  • vatten

Garnering

  • tomater, tärnade
  • fetaost, smulad
  • granatäppelkärnor
  • Persilja , hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakad sötpotatis med feta

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.