Bakad sötpotatis med feta
Sötpotatis, syrliga granatäpplekärnor och salt fetaost. Tillsammans blir det en riktig smakbomb som smakar fantastiskt som det är, eller som ett tillbehör.
Ingredienser
- 400 gkikärter, kokta
- 2 mskolivolja
- 1 nypasalt
- 1 tskspiskummin
- 0,5 tskchilipulver
- 0,5 tskKanel
- 0,5 tskmalen koriander
- 0,5 tskpaprikapulver, rökt
- 4 sötpotatisar, medelstora
Dressing
- 4 mskhummus
- 4 mskgrekisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
- 1 mskcitronsaft
- Salt
- vatten
Garnering
- tomater, tärnade
- fetaost, smulad
- granatäppelkärnor
- Persilja , hackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.