Smulpaj med jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Smulpaj med jordgubbar

Jordgubbssmulpaj med mandel måste vara sommarens godaste paj! Om du har bråttom kan du strunta i mördegen och lägga jordgubbarna rakt i formen innan du strör över smuldegen. Servera med glass eller vaniljsås.

Smulpaj med jordgubbar
Smulpaj med jordgubbar

Ingredienser

Pajbotten

  • 125 gsmör, kallt, tärnat
  • 250 gvetemjöl
  • 90 gsocker
  • 1 ägg, uppvispat, medelstort

Fyllning

  • 600 gjordgubbar, rensade
  • 200 gsocker
  • 2 mskpotatismjöl
  • 1 vaniljstång, fröna, ev. 1-2 skedar av äkta vanilj

Smuldeg

  • 100 gsmör
  • 100 gmjöl
  • 50 gfarinsocker
  • 50 gsocker
  • 100 ghackad mandel

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smulpaj med jordgubbar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.