Smulpaj med jordgubbar
Jordgubbssmulpaj med mandel måste vara sommarens godaste paj! Om du har bråttom kan du strunta i mördegen och lägga jordgubbarna rakt i formen innan du strör över smuldegen. Servera med glass eller vaniljsås.
Ingredienser
Pajbotten
- 125 gsmör, kallt, tärnat
- 250 gvetemjöl
- 90 gsocker
- 1 ägg, uppvispat, medelstort
Fyllning
- 200 gsocker
- 2 mskpotatismjöl
- 1 vaniljstång, fröna, ev. 1-2 skedar av äkta vanilj
Smuldeg
- 100 gsmör
- 100 gmjöl
- 50 gfarinsocker
- 50 gsocker
- 100 ghackad mandel
Till servering
- vaniljglass
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.