Smulpaj med jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Smulpaj med jordgubbar

Jordgubbssmulpaj med mandel måste vara sommarens godaste paj! Om du har bråttom kan du strunta i mördegen och lägga jordgubbarna rakt i formen innan du strör över smuldegen. Servera med glass eller vaniljsås.

Smulpaj med jordgubbar
Smulpaj med jordgubbar

Ingredienser

Pajbotten

  • 125 gsmör, kallt, tärnat
  • 250 gvetemjöl
  • 90 gsocker
  • 1 ägg, uppvispat, medelstort

Fyllning

  • 600 gjordgubbar, rensade
  • 200 gsocker
  • 2 mskpotatismjöl
  • 1 vaniljstång, fröna, ev. 1-2 skedar av äkta vanilj

Smuldeg

  • 100 gsmör
  • 100 gmjöl
  • 50 gfarinsocker
  • 50 gsocker
  • 100 ghackad mandel

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smulpaj med jordgubbar