Laxsallad med mynta och jalapeños
Den här laxsallad är härligt fräsch med både mynta och koriander och ett litet sting av jalapeños..
Servera med rostade brödskivor. Skär tunna skivor och ringla över lite olivolja. Rosta skivorna gyllene och frasiga i ugnen på 200 grader.
Ingredienser
- 500 gLax
- 1 avokado
- 1 rödlök, liten
- 1 jalapeño
- Olivolja
- citron
- färska örter, om koriander, gräslök, dill och/eller persilja
- Salt och svartpeppar
Mynta- och jalapenosås
- 2,5 dlMynta, färsk
- 2,5 dlKoriander, färsk, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 tskingefära, finriven
- 1 jalapeño, rensad från frön
- 3 mskLime
- vatten
- 1 mskSocker
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.