Stekt lax med sparris, dill-och citronyoghurt

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Stekt lax med sparris, dill-och citronyoghurt

Stekt lax med knaprigt, krispigt skinn och fiskkött så saftigt att det smälter på tungan är en riktig höjdare i all sin enkelhet.

Servera med stekt sparris och yoghurtsås.

Stekt lax med sparris, dill-och citronyoghurt
Stekt lax med sparris, dill-och citronyoghurt

Ingredienser

  • 600 glaxfilé, med skrapat skinn
  • 2 knippesparris
  • 3 dlgrekisk yoghurt, naturell
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dldill, hackad
  • 1 citron
  • Olja, till stekning
  • socker
  • salt och malen peppar

Fänkåls- och chilisalt

  • 1 tskfänkålsfrön
  • 0,75 tskchiliflakes
  • 1 mskflingsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt lax med sparris, dill-och citronyoghurt

Ämnen