Marinerat kycklinglår med sataysås

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Marinerat kycklinglår med sataysås

Kryddiga, marinerade kycklinglår med sataysås och mangosallad är en fri tolkning av kycklingsatay, men med hela lår och utan spett. Smakerna finns kvar och det är riktigt gott med hemmagjord jordnötssås. Tamarindsås kan ersättas med saften av en stor lime.

Kycklinglår med sataysås
Kycklinglår med sataysås

Ingredienser

  • 4 kycklinglår, stora, eventuellt fler om de är små
  • Olja, neutral

Till servering

  • gurka
  • Lök, knaperstekt

Kryddmarinad

  • 1 citrongräs
  • 1 Schalottenlök
  • 2 tsksocker
  • 2 tskkorianderfrön, krossade
  • 2 tskFänkålsfrön, krossade
  • 1 tskGurkmeja
  • 1 tskchilipulver
  • 2 tskfisksås

Sataysås

  • 2 citrongräs
  • 2 Schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 50 gingefära, skalad och riven
  • 1 nypakanel
  • 1 tskfänkålsfrön, krossade
  • 1 tskspiskummin, krossad
  • 1 tskGurkmeja
  • 2 msktamarindsås, eller tamarindpasta blandad med vatten
  • 2,5 dlKokosmjölk
  • 2 mskpalmsocker, eller farinsocker
  • 1 msksöt sojasås
  • 200 gjordnötter, rostade och krossade

Mangosallad

  • 1 mango, stor
  • 1 rödlök
  • 1 knippekoriander
  • 1 röd chili
  • 1 Lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marinerat kycklinglår med sataysås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.