Brownies med maräng och citronkräm

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Brownies med maräng och citronkräm

Brownies med maräng och citronkräm är kakan för dig som gillar både det söta och syrliga. Här får du allt i en och samma kaka, med en brownie i botten, ett lager maräng, ett lager citronkräm och vispgrädde ovanpå.

Toppa brownien med maräng och citronkräm.
Toppa brownien med maräng och citronkräm.

Ingredienser

Browniebotten

  • 150 gSmör
  • 200 gMörk choklad
  • 2 ägg, stora
  • 100 gfarinsocker
  • 100 gSocker
  • 1 tskVaniljsocker
  • 100 gVetemjöl
  • 2 mskKakao

Marängbotten

  • 3 äggvitor, från stora ägg
  • 1 nypasalt
  • 150 gsocker, finkornigt

Citronkräm

  • 1 dlcitronsaft, färskpressad
  • 1,5 dlSocker
  • 1 mskmajsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 mskSmör

Till servering

  • 3 dlgrädde
  • 4 mskpistagenötter, hackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Brownies med maräng och citronkräm