Äppelkaka med smuldegstopp

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Äppelkaka med smuldegstopp

Smulpaj, äppelkaka med ”crumble” eller smuldegstopp – kärt barn har många namn. Finns det något godare än hembakad varm äppelkaka med en härlig klick lättvispad grädde? För att inte tala om den oemotståndliga doften som sprider sig när kakan gräddas i ugnen.

Äppelkaka med smuldegstopp
Äppelkaka med smuldegstopp

Ingredienser

  • 200 gSmör , rumsvamt
  • 200 gSocker
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 200 gVetemjöl
  • 40 gPotatismjöl
  • 2 tskBakpulver

Fyllning

  • 4 äpplen, gärna syrliga
  • 1 mskKanel
  • 3 mskSocker

Smuldegstopp

  • 60 gSmör
  • 60 gVetemjöl
  • 60 grörsocker
  • 50 gMandel, hackad, ev andra nötter
  • 0,5 tskBakpulver
  • 1 tskKanel
  • 1 tskKardemumma
  • 1 tskanisfrön, krossade (kan utelämnas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Äppelkaka med smuldegstopp