Ångkokt skrei med soja och ingefära

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Prova en ny twist på skreien, med asiatiska smaker av soja och ingefära. Fiskbitarna toppas med en sojablandning innan de ångas i några minuter tillsammans med salladslök och pak choy. Servera gärna med kokt jasminris. Du kan använda tosk om du inte har skrei.

Sätt asiatiska smaker på skreien.
Sätt asiatiska smaker på skreien.

Ingredienser

  • 700 gSkreitorskfilé, eller torskfilé
  • 1 knippesalladslök
  • 1 pak choi, uppdelad i klyftor
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 Lime, i tunna skivor
  • 2 mskSesamfrön, gärna både svarta och ljus
  • 2 tskingefära, färsk, riven
  • 4 mskSöt Sojasås
  • 1 mskSojasås
  • 1 tsksesamolja
  • 1 knippekoriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ångkokt skrei med soja och ingefära