Ångkokt skrei med soja och ingefära
Prova en ny twist på skreien, med asiatiska smaker av soja och ingefära. Fiskbitarna toppas med en sojablandning innan de ångas i några minuter tillsammans med salladslök och pak choy. Servera gärna med kokt jasminris. Du kan använda tosk om du inte har skrei.
Ingredienser
Ingredienser
700 g
Skreitorskfilé, eller torskfilé
1 knippe
salladslök
1
pak choi, uppdelad i klyftor
1
röd chili, finhackad
1
Lime, i tunna skivor
2 msk
Sesamfrön, gärna både svarta och ljus
2 tsk
ingefära, färsk, riven
4 msk
Söt Sojasås
1 msk
Sojasås
1 tsk
sesamolja
1 knippe
koriander
Gör så här
1
Använd en ångpanna och en ångkokare i bambu som jag har använt här. Fyll ångpannan med vatten eller koka upp lite vatten, 2-3 cm, i en gryta som är rymlig nog att rymma bambuångaren.
2
Rensa och dela salladslöken på mitten. Lägg salladslöken på gallret och lägg fiskbitarna ovanpå. Krydda med lite mald peppar.
3
Rensa och dela pak choybladen, lägg bladen mellan fiskbitarna. Strö över sesamfrön och fördela chili och lime över fisken.
4
Rör ihop söt soja, sojasås och ingefära och ringla en tesked av sojablandningen över varje fiskbit.
5
Sätt gallret i ångpannan eller lägg bambuångaren i grytan (tänk på att vattnet inte får röra fisken). Lägg på locket och ångkoka fisken i 5-10 minuter beroende på tjocklek på filéerna. Fisken är klar när den flagnar vid lätt tryck.
6
Toppa med färsk koriander och ringla över lite mer av sojan vid servering.