Vegetarisk lasagne med aubergine

Av Lise Finckenhagen

(19)

Vad tycker du?

Vegetarisk lasagne med aubergine

En värmande och mättande lasagne fylld med smak! Aubergine, hemmalagad tomatsås, basilika, ricotta och mozzarella – vad mer kan man önska sig?

Vegetarisk lasagne.
Vegetarisk lasagne.

Ingredienser

Tomatsås

  • 2 burkarkonserverade tomater, hela
  • 4 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 Schalottenlök, finhackad
  • Olivolja
  • 1 torkad chili, eller en nypa chiliflakes
  • 1 nypasalt, en rejäl nypa
  • 1 nypasocker, en rejäl nypa
  • 2 basilikastjälkar, färska

Fyllning

  • 2 auberginer, fler om de är mindre
  • 2 squash
  • 250 gRicotta, eller keso
  • 1 ägg, stort
  • 3 mskparmesan, riven
  • salt och malen peppar
  • 3 lasagneplattor, färska (ca 20 x 15 cm)
  • 200 gMozzarella, riven
  • Olivolja
  • basilika

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk lasagne med aubergine