Vegetarisk lasagne med aubergine
En värmande och mättande lasagne fylld med smak! Aubergine, hemmalagad tomatsås, basilika, ricotta och mozzarella – vad mer kan man önska sig?
Ingredienser
Tomatsås
- 2 burkarkonserverade tomater, hela
- 4 vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 Schalottenlök, finhackad
- Olivolja
- 1 torkad chili, eller en nypa chiliflakes
- 1 nypasalt, en rejäl nypa
- 1 nypasocker, en rejäl nypa
- 2 basilikastjälkar, färska
Fyllning
- 2 auberginer, fler om de är mindre
- 2 squash
- 250 gRicotta, eller keso
- 1 ägg, stort
- 3 mskparmesan, riven
- salt och malen peppar
- 3 lasagneplattor, färska (ca 20 x 15 cm)
- 200 gMozzarella, riven
- Olivolja
- basilika