Blondie med rårörda jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Blondie med rårörda jordgubbar

Blondie med rårörda jordgubbar är en fruktig variant av den blonda browniekakan. Söt och seg med en fräsch liten touch av rårörda jordgubbar – en somrig kombination som enkelt gräddas i långpanna.

Blondie med rårörda jordgubbar

Ingredienser

250 gVit choklad
250 gsmör
4 dlsocker
5 stÄgg
3 dlmjöl
1 tskBakpulver

Rårörda bär

250 gJordgubbar
socker

Gör så här

1
Värm ugnen till 165 grader och klä formen med bakplåtspapper.
2
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull, ta bort smöret från värmen och rör ner chokladen.
3
Vispa ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt chokladsmöret och rör om väl.
4
Sikta över mjöl och bakpulver och rör snabbt tills smeten är slät och jämn. Häll smeten i formen.
5
Rensa och dela bären i mindre bitar. Strö över lite socker och rör ihop det. Alternativt kan du köra några av bären med stavmixer till en tjock sås och sedan blanda såsen med resten av bären.
6
Bred ut ett par rejäla skedar rörda jordgubbar över kaksmeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 40 minuter. Kyl kakan i formen.
7
Dela kakan i jämna bitar vid servering och servera resten av bären bredvid.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Rulltårta med jordgubbar och grädde

  2. (1)

    Pannkakor med jorgubbar och mascarpone

  3. (1)

    Karamelliserade rabarber med glass

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör