Pannbiff med lök

Av Anna Wendt

(3)

Vad tycker du?

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök är en älskad husmanskosträtt som har allt. De goda biffarna med stekyta, den milda löken, det lena potatismoset, den syrliga lingonsylten och inte minst den salta gurkan. Vill du lyxa till det kan du även servera en gräddsås till.

Pannbiff med lök

Ingredienser

0,5 dlgrädde
0,5 dlmjölk
2 mskStröbröd
1 ägg
500 gnötfärs
1 tskSalt
2 krmsvartpeppar

Stekt lök

3 gula lökar
40 gsmör
1 nypasocker

Till servering

kokt potatis
saltgurka

Gör så här

1
Skala och skiva löken och bryn den långsamt i smör på medelhög värme i en stekpanna. Rör om ofta och stek tills löken fått gyllene färg. Krydda med en nypa socker. Håll löken varm.
2
Blanda grädde och mjölk. Vispa upp ägget i gräddmjölken och tillsätt ströbrödet. Låt svälla i minst 10-15 minuter. Blanda färsen väl med det blötlagda ströbrödet så att du får en fast smet. Krydda med salt och nymalen peppar.
3
Forma 8-10 runda, centimetertjocka biffar och stek i smör på medelhög värme. Servera med den stekta löken, potatismos och saltgurka.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (4)

    Korv stroganoff med ris

  2. (2)

    Fläskpannkaka med rårörda lingon

  3. (1)

    Inkokt lax

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Husmanskost
    3. Kött
    4. Middagstips

Husmanskost

Visa alla
(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Fårikål

(1)

Gravad lax