Grillspett med chili och spiskummin
Marinerade grillspett hör till varje grillfest. Här har vi gjort en underbar marinad med spiskummin, vitlök och chili som ger ett härligt sting.
Ingredienser
- 600 glammkött, eller nötkött
- 2 röd chili
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tskspiskummin, rågad
- 2 msksherryvinäger
- 0,5 tskOregano, torkad
- 1 tskHarissa
- 1 tskSalt
- 0,75 dlsolrosolja, eller mild olivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.