Biffsandwich med karamelliserad lök och gorgonzola

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Biffsandwich med karamelliserad lök och gorgonzola

Biffsandwich med karamelliserad lök och gorgonzola

Ingredienser

2 biffar, à 200-250 gram, ytterfilé eller fläskkarré
3 gula lökar
40 grucolasallad
80 ggorgonzola, dulce eller mild ädelost
2 mskCrème fraiche, ev. gräddfil eller kesella
socker
Salt
svartpeppar
smör och olja, till stekning
senap, stark, till servering
chilisås, till servering

Gör så här

1
Krydda köttet väl med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna på hög värme i 2-3 minuter på varje sida.
2
Lägg biffarna på en tallrik.
3
Skär löken i 1-2 cm tjocka ringar. Använd gärna samma panna som du stekte biffarna i och stek löken i en rejäl klick smör på medellåg värme.
4
Rör om lite då och då och fräs löken tills den är helt mjuk och karamelliserad. Tillsätt en nypa socker och ev. en klick smör om det behövs.
5
Mosa osten med en gaffel och rör ner crème fraîche.
6
Skär baguetterna i fyra lika stora delar och dela dem nästan helt på mitten. Skär biffarna i tunna skivor.
7
Bred gorgonzolakräm på ena halvan och toppa med ruccolasallad, oxstrimlor och lök.
8
Toppa med senap eller chilisås om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (3)

    Avokadomacka med kallrökt lax

  2. (1)

    Baguette med serranoskinka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Mackor
    3. Kött

Mackor

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Klassisk lobster roll

(1)

Kycklingsandwich med remouladsås