Ingredienser
2 biffar, à 200-250 gram, ytterfilé eller fläskkarré
3 gula lökar
40 grucolasallad
80 ggorgonzola, dulce eller mild ädelost
2 mskCrème fraiche, ev. gräddfil eller kesella
socker
Salt
svartpeppar
smör och olja, till stekning
senap, stark, till servering
chilisås, till servering
Gör så här
1
Krydda köttet väl med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna på hög värme i 2-3 minuter på varje sida.
2
Lägg biffarna på en tallrik.
3
Skär löken i 1-2 cm tjocka ringar. Använd gärna samma panna som du stekte biffarna i och stek löken i en rejäl klick smör på medellåg värme.
4
Rör om lite då och då och fräs löken tills den är helt mjuk och karamelliserad. Tillsätt en nypa socker och ev. en klick smör om det behövs.
5
Mosa osten med en gaffel och rör ner crème fraîche.
6
Skär baguetterna i fyra lika stora delar och dela dem nästan helt på mitten. Skär biffarna i tunna skivor.
7
Bred gorgonzolakräm på ena halvan och toppa med ruccolasallad, oxstrimlor och lök.
8
Toppa med senap eller chilisås om så önskas.