Galette med äpplen och vaniljkräm

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Galette med äpplen och vaniljkräm

Här erbjuder vi en strålande möjlighet att få njuta av något sött, krispigt, fräscht och enkelt. Galette med äpplen, vaniljkräm, pistage och några små fina rosmarinblad på toppen är överraskande gott.

Galette med äpplen och vaniljkräm
Galette med äpplen och vaniljkräm

Ingredienser

Mördeg

  • 100 gsmör, kallt
  • 150 gmjöl
  • 1 msksocker
  • 60 gcréme fraiche, eller gräddfil
  • äggvita, för pensling
  • pärlsocker

Fyllning

  • 2,5 mskvaniljkräm, tjock
  • 50 gmarsipan, minst 50 % mandel
  • 4 äpplen
  • 50 gsocker
  • 1 mskrosmarin, små blad, kan utelämnas
  • 50 gsmör
  • 2 mskpistagenötter, hackade, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Galette med äpplen och vaniljkräm

Ämnen