Honungsrostade nötter

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Honungsrostade nötter

Imponera på dina gäster med detta sötsalta och heta tillbehör som det inte går att få nog av. Spröda nötter, rostade i honung och smör, överströdda med flingsalt och chili.

Honungsrostade nötter överströdda med flingsalt och chili.
Honungsrostade nötter överströdda med flingsalt och chili.

Ingredienser

1 dlHasselnötter, grovt hackade
1 dlmandel, grovt hackad
1 dlcashewnötter, grovt hackade
1 dlPumpafrön
1 msksmör
1 dlHonung, flytande
Flingsalt
chiliflakes

Gör så här

  1. Rosta nötterna gyllene i en torr het stekpanna, eller i ugnen i 190 grader i ca. 10 minuter.
  2. Smält smöret i en stor stekpanna, tillsätt honung och låt det bubbla under omrörning i ungefär en minut. Sänk värmen och rör ner nötter och pumpafrön.
  3. Häll ut allt på en bit bakplåtspapper, peta isär nötterna så att inte allt hamnar i en stor klump. Strö över en rejäl nypa krossat flingsalt och chiliflakes. Låt svalna.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Honungsrostade nötter