Laxspett med jordnötssås

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Laxspett med jordnötssås

Grillade laxspett smakar fantastiskt ihop med en krämig sataysås på jordnötter, kokosmjölk och chili. Servera med en fräsch glasnudelsallad, limedressing och koriander.

Laxspett med jordnötssås
Laxspett med jordnötssås

Ingredienser

  • 700 glaxfilé, utan skinn och ben
  • neutral olja, till stekning
  • salt och malen peppar
  • grillpinnar
  • Lime, till servering

Sataysås

  • 2 mskJordnötsolja, eller neutral olja
  • 1 röd chili, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
  • 2 tskIngefära, färsk och riven
  • 125 gjordnötter, rostade och saltade
  • 0,5 tskSpiskummin, krossad
  • 1 tskGurkmeja, malen
  • 2 mskketjap manis, eller söt sojasås
  • 1,5 dlKokosmjölk, eller kokosgrädde
  • 0,5 dlVatten, kokande

Glasnudelsallad

  • 1 gurka
  • 2 Salladslökar
  • 100 gglasnudlar, kokta och kylda
  • 3 mskjordnötter, hackade, rostade och saltade
  • 0,5 dlLimejuice, färskpressad
  • 2 mskfarinsocker, eller socker
  • 2 tskfisksås, eventuellt lite mer
  • 1 tskSesamolja
  • Koriander, och/eller mynta (grovt hackad)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxspett med jordnötssås