Vegetarisk pizza med läckra smaker
Toppa pizzan med paprika, rödlök, purjo, soltorkade tomater och krämig mozzarella och du får en ljuvligt god vegetarisk pizza. Variera smaksättningen med oliver och kapris om du tycker om det.
Ingredienser
Pizzadeg
- 0,5 paketJäst, färsk
- 2,5 dlVatten, fingervarmt
- 6 dlVetemjöl
- 2 mskolivolja
- 0,5 tskSalt
- 1 dlVetemjöl, till utbakning
Tomatsås
- 1 burkkrossade tomater, à 400 g
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskHonung
- 2 vitlöksklyftor, halverade
- 1 krmChiliflakes
- 2 tskoregano
- 1 tskbalsamvinäger
- 1 tskSalt
- 1 krmSvartpeppar
Topping
- 130 gSpenat
- 1 rödlök
- 2 Paprikor
- 15 cmpurjolök
- 10 gSoltorkade tomater (i påse, utan olja)
- 3 dlRiven ost
- 2 mozzarella
- svartpeppar
- 1 mskoregano