Laxbollar med currymajonnäs

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Laxbollar med currymajonnäs

Laxbollar i currymajonnäs är ett riktigt snabbt recept som uppskattas av både stora och små. Rätten bygger på Wichudaporn Chaiyasaengs mammas fiskbollar.

– Men jag har försvenskat dem genom att använda lax, säger hon.

Recept ur boken ”Thai! på 30 minuter”

Servera smakrika laxbollar med ris och en sallad.
Servera smakrika laxbollar med ris och en sallad.

Ingredienser

800 glaxfilé, skinn- och benfri, finhackad
1 ägg
2 mskOstronsås
2 msktunn thailändsk soja, ”seasoning sauce”*
2 mskVetemjöl
1 mskMajsstärkelse
1 dlPanko ströbröd
1 dldill, finhackad
1 krmVitpeppar, nymald
1 krmSalt
4 mskRapsolja
2 mskSmör

Currymajonnäs

3 dlmajonnäs
1 dlriven parmesanost
3 mskRapsolja
1,5 mskcurrypulver

Till servering

jasminris
grönsallad

Gör så här

  1. Currymajonnäs: Blanda majonnäs och parmesanost i en skål.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull, rör ner curryn och fräs i cirka 1 minut.
  3. Häll curryn över majonnäsblandningen och rör ihop. Ställ kallt.
  4. Laxbollar: Lägg den hackade laxen i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna förutom oljan och smöret och rör till en jämn smet.
  5. Rulla laxsmeten till bollar med rena blöta händer. Gör bollarna cirka 5 cm i diameter och lägg dem på en sköljd skärbräda.
  6. Hetta upp oljan och smöret tills smöret tystnar.
  7. Lägg försiktigt i bollarna och stek dem runtom på medelvärme i 7–8 minuter. Vänd då och då.
  8. Servera med currymajonnäs, ris och sallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laxbollar med currymajonnäs