Laxbollar med currymajonnäs
Laxbollar i currymajonnäs är ett riktigt snabbt recept som uppskattas av både stora och små. Rätten bygger på Wichudaporn Chaiyasaengs mammas fiskbollar.
– Men jag har försvenskat dem genom att använda lax, säger hon.
Ingredienser
- 800 glaxfilé, skinn- och benfri, finhackad
- 1 ägg
- 2 mskOstronsås
- 2 msktunn thailändsk soja, ”seasoning sauce”*
- 2 mskVetemjöl
- 1 mskMajsstärkelse
- 1 dlPanko ströbröd
- 1 dldill, finhackad
- 1 krmVitpeppar, nymald
- 1 krmSalt
- 4 mskRapsolja
- 2 mskSmör
Currymajonnäs
- 3 dlmajonnäs
- 1 dlriven parmesanost
- 3 mskRapsolja
- 1,5 mskcurrypulver
Till servering
- jasminris
- grönsallad