Saffranspannkaka

Av Godare

Vad tycker du?

Saffranspannkaka

(21)

Den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till. Om det mot förmodan blir något kvar är den supergod att äta dagen efter också, tipsar kocken Niklas Ekstedt.

Gyllengul och vacker - saffranspannkaka. Servera gärna med hjortron.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
grötris, färdigkokt
0.5 g
Saffran
1 tsk
vaniljpulver
0.5 dl
strösocker
0.25 tsk
Salt
vispgrädde
3
ägg
30 g
Mandelspån
lättvispad grädde, till servering
Sylt, till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda saffran med vaniljpulver, strösocker och salt. Blanda det med grädden.
2
Vispa äggen lätt.
3
Vänd ner dem i den kokta gröten tillsammans med mandelspån och saffransblandningen. Hemkokt gröt kan behöva smakas upp med lite extra socker jämfört med färdigköpt.
4
Smörj en ugnssäker form med smör. Häll i smeten (den ska bli 2–3 cm tjock). Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
5
Servera ljummen med lättvispad grädde och sylt. (Den fungerar också bra att spara och servera dagen efter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så kokar du julskinkan saftig

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka
    3. Efterrätter
decoration divider

Pannkaka

Visa alla

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone

Chiapannkakor med blåbär och keso

Jordgubbssylt

Bananpannkakor – enkelt och supergott