Egen glass på pinne – mangmums

Av Godare

(16)

Vad tycker du?

Egen glass på pinne – mangmums

Hemgjord glass – doppa i mörk choklad och sprinkla på något gott och njut. Här är glassen som gör gott både i magen och för miljön. Recept ur Food pharmacys kokbok ”Näringsjägaren”.

Food pharmacys mangmums.

Ingredienser

2 dlCashewnötter, blötlagda i minst två timmar
2 dlKokosmjölk, eller havregrädde
10 färska dadlar, urkärnade
1 tskvaniljpulver
Flingsalt, en nypa
2 mskKallt kaffe
100 gMörk choklad, minst 80 procent

Dekorationsförslag

Frystorkade bär
Kakaonibs
Riven kokos
Smält choklad
Hackade nötter

Gör så här

1
Skölj av cashewnötterna och mixa med kokosmjölk, dadlar, vanilj, salt och kallt kaffe. Kör tills du har en slät kräm.
2
Fyll 8 glassformar med glassmeten. Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar.
3
Värm chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Ta ut glassarna ur frysen, doppa ner i den smälta chokladen och strö genast över dekorationen, låt svalna på galler. Stoppa tillbaka in i frysen i minst 30 minuter före servering. Förvara i frysen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Häng med på näringsjakt med Food pharmacy

  2. (7)

    Tacofredag med Food pharmacys goda plock

  3. (11)

    Mazarinrutor med bär

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Glass

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkako­r

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad