Vårmiddag som är sund, snabb - och jättegod

Av Clara Öhrn

Vad tycker du?

Vårmiddag som är sund, snabb - och jättegod

(5)

Risotto med räkor är perfekt nu när det äntligen är vår!
När solen skiner är det härligt att ta en promenad eller sätta igång trädgårdsbestyren.
Fira den fina dagen med en fräsch och lättlagad risotto.
Avrunda gärna med en sund och supergod efterrätt - gratinerad frukt med kokos och ingefära.

Räkrisotto - snabbt och gott efter vårpromenaden.

Ingredienser

Ingredienser

2 msk
Olivolja
1
Schalottenlök
4 dl
arborioris
20 g
Smör
Vitt vin
0.5 l
skaldjursbuljong
100 g
parmesanost
2 dl
gröna ärtor
250 g
Sockerärter
0.5 kg
Räkor färska
Salt och peppar

Gör så här

1
Koka upp vatten och blanda i buljongen. Ställ den bredvid spisen.
2
Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en tjockbottnad gryta, stek tills löken mjuknar.
3
Höj värmen och häll i riset. Stek riset tills det är genomskinligt, men det får inte bli brynt.
4
Slå på vinet och låt det sugas upp av riset.
5
Slå på buljong, en slev i taget, medan buljongen absorberas, och rör om hela tiden. Upprepa tills riset är klart.
6
Tillsätt kokta ärter, strimlade sockerärter och räkor. Riv parmesan, dra av kastrullen, blanda ner ost och en klick smör

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Svamprisotto med champinjoner

  1. Ämnen

    1. Recept
decoration divider