Kimchipannkakor – koreansk snabbmat
Kimchipannkakor är otroligt snabblagad mat, på en kvart står dem på bordet. I Sydkorea äts de av tradition när det regnar ute. Men varför vänta på det?
Recept ur ”Den nya skåpmaten” av Jenny Damberg.
Ingredienser
Ingredienser
215 g
kimchi
1 dl
vetemjöl
2 msk
majsstärkelse
1 knivsuddar
Bakpulver
0.5 dl
Vatten
Olja, neutral
Dippsås
2 msk
Soja, salt
1 msk
risvinäger, eller vitvinsvinäger
0.5 tsk
Sesamolja
Srirachamajonnäs
1 tsk
srirachasås
1 dl
majonnäs
Till servering
Salladslök, hackad
färsk koriander
ris
Gör så här
1
Blanda de torra ingredienserna. Häll av kimchin och vispa spad plus vatten med mjölblandningen. Smeten blir riktigt tjock, men det är som det ska, kimchikålen innehåller en hel del vätska. Hacka kimchikålen halvgrovt och rör ner.
2
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek fyra rätt så tunna pannkakor (platta ut smeten med stekspade). Servera med dippsås, srirachamajonnäs (bara att röra ihop), hackad salladslök och färsk koriander.