Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

Av Godare

Vad tycker du?

Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

(9)

Kimchipannkakor är otroligt snabblagad mat, på en kvart står dem på bordet. I Sydkorea äts de av tradition när det regnar ute. Men varför vänta på det?
Recept ur ”Den nya skåpmaten” av Jenny Damberg.

Kimchipannkakor

Ingredienser

Ingredienser

215 g
kimchi
1 dl
vetemjöl
2 msk
majsstärkelse
1 knivsuddar
Bakpulver
0.5 dl
Vatten
Olja, neutral

Dippsås

2 msk
Soja, salt
1 msk
risvinäger, eller vitvinsvinäger
0.5 tsk
Sesamolja

Srirachamajonnäs

1 tsk
srirachasås
1 dl
majonnäs

Till servering

Salladslök, hackad
färsk koriander
ris

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna. Häll av kimchin och vispa spad plus vatten med mjölblandningen. Smeten blir riktigt tjock, men det är som det ska, kimchikålen innehåller en hel del vätska. Hacka kimchikålen halvgrovt och rör ner.
2
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek fyra rätt så tunna pannkakor (platta ut smeten med stekspade). Servera med dippsås, srirachamajonnäs (bara att röra ihop), hackad salladslök och färsk koriander.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tonfisklasagne med krämig ostsås

  2. Linstapenade med krämig och fyllig smak

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Asiatisk mat
    4. Pannkaka
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika