Tunnbröd med fänkålsfrö

Av Godare

Vad tycker du?

Tunnbröd med fänkålsfrö

(4)

Testa att baka dina egna mjuka tunnbröd. Grädda i stekpanna och ät genast med smör eller en god röra. Hur gott som helst och omtyckt av alla.

Tunnbröd med fänkålsfrö

Ingredienser

Ingredienser

25 g
Jäst
75 g
Smör
7 dl
mjölk
0.5 dl
Socker
1 tsk
stött fänkål
1 tsk
Salt
3 dl
Grahamsmjöl
1 tsk
hjorthornssalt
10 dl
Vetemjöl

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2
Häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
3
Tillsätt lite av vätskan i bunken med jästen. Rör tills jästen löst sig.
4
Tillsätt resten av vätskan, socker, fänkål, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
5
Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 20 små bitar. Forma bitarna till släta bullar och kavla ut dem till tunna kakor.
6
Grädda kakorna, en och en, i en het, torr stekpanna ca 2 min per sida. Låt kakorna kallna inlindade i en handduk på galler.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tarte tatin med päron

  2. Chocolate chip cookies

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bröd
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!