Spicy tuna poké bowl

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Spicy tuna poké bowl

Spicy Tuna Poke – Hawaiiansk mat när den är som bäst. Fräsch och supergod poké bowl med gott ris och smarrig majonnäs. Recept av Erik Videgård.

Spicy tuna poké bowl
Spicy tuna poké bowl

Ingredienser

  • 6 dlkokt japanskt ris
  • 4 dlAvokado/sojabönor/kikärter-mix
  • 4 bladromansallad, rivna i bitar
  • 400 gTonfisk, i 1 cm kuber marinerad i pokémarinad
  • spicy tuna-sås
  • 200 gInlagda Grönsaker
  • mangomajonnäs
  • rostat sjögräs
  • 1 salladslök, i tunna skivor

Japanskt ris smaksatt med vinäger

  • 5 dlsushiris, rundkornigt
  • 5,5 dlkallt vatten
  • dressing
  • 0,5 dlrisvinäger
  • 1 mskSocker
  • 1 tskSalt

Avokado/sojabönor/kikärtor-mix

  • 2 Avokado, mogna och skurna i 1 cm kuber
  • 150 gSojabönor, tinade utan skal
  • 150 gkikärter, avrunna och väl skjölda
  • 1 Lime, saften
  • 1 tskSalt

Inlagda grönsaker

  • 100 gVitkål, i tunna strimlor
  • 100 gRödkål, i tunna strimlor
  • 100 gMorot, grovriven
  • 1 mskÄttiksprit 10%
  • 2 mskSocker
  • 3 mskVatten

Spicy Tuna-sås

  • 700 gmajonnäs, till exempel japansk
  • 20 gnanami-togarashi, en japansk pepparblandning
  • 3 gWakame, sjögräs
  • 5 gsvarta sesamfrön
  • 10 gpressad lime

Pokémarinad

  • 600 gljus japansk soja
  • 200 gRostad sesamolja
  • 5 gWakame, sjögräs

Mangomajonnäs

  • 200 gMango, frusen
  • 1 thai chili, urkärnad finhackad
  • 500 gMajonnäs

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spicy tuna poké bowl