Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

Av Godare

Vad tycker du?

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting

(146)

Lakritskladdkaka med geléhallonfrosting. Smaksätt frostingen med söta geléhallon, lite extra rosa blir den med någon droppe karamellfärg. Recept ur Emma Brink Rasks bok Baka och spritsa.

Spritsa fint med geléhallonfrosting.

Ingredienser

Geléhallonfrosting

4 dl
vispgrädde
100 g
Geléhallon
Karamellfärg, rosa eller röd

Lakritskladdkaka

160 g
smör
160 g
Mörk choklad
200 g
strösocker
4
ägg
2 msk
Vetemjöl
3 tsk
Lakritspulver

Gör så här

1
Geléhallonfrosting: Häll grädden i en kastrull och smält geléhallonen i den på medelhög värme. Blanda i lite rosa karamellfärg om du vill. Häll över i en skål och täck med plastfolie. Ställ in i kylen och låt blandningen bli helt kall, det tar 4–5 timmar
2
Lakritskladdkaka: Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Smörj kanterna på en springform, 22–24 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper.
3
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Rör ner sockret och sedan ett ägg i taget. Blanda mjöl och lakritspulver och rör ner det i smeten.
4
Häll smeten i formen och grädda i 18–20 minuter. Kakan ska vara lite ”gungig” i mitten men ha satt sig i kanterna. Låt den svalna i formen.
5
Dekoration: Lossa kakan från formen och lägg den på ett fat.
6
Vispa geléhallongrädden till en tjock frosting. Gör i ordning en spritspåse med en öppen stjärntyll och fyll den med frostingen. Markera 2 ½–3 cm breda rader på kladdkakan med en vass kniv – det gör det enklare att spritsa jämnt. Vinkla spritspåsen lätt och börja spritsa ett slalommönster på en av raderna mitt på kakan. Gör sedan likadana rader på resten av de markerade raderna tills hela kakan är täckt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lär dig spritsa som ett proffs

  2. Banancupcakes med creamcheese- och honungsfrosting

  3. Äppelbakelser med vaniljkräm

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kladdkaka
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!