Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg
Här bjuds det på en smarrig vegowok med svamp, ägg och knapriga grönsaker.
– I Thailand bor en del kineser som har tagit med sig traditionen att äta vegetariskt under en månad varje år, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.
Ingredienser
- 30 gshiitakesvamp, torkad
- 3 ägg
- 400 gkinesiska nudlar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 Morötter, stora, finstrimlade i 5 cm långa strimlor
- 400 gspetskål, finstrimlad
- 100 gSalladslök, 5 cm långa bitar
- 3 mskOstronsås
- 2 msksvampsoja, "mushroom soy sauce"
- 1 mskSesamolja
- 1 mskströsocker
- 2 krmsvartpeppar
- 0,5 krukakoriander, hackad
- 5 mskRapsolja
- 1 krmSalt