Grekisk mannagrynskaka

Av Godare

Vad tycker du?

Grekisk mannagrynskaka

(66)

Den här fluffiga mannagrynskakan heter Galatopita på grekiska och passar utmärkt att bjuda på till kaffet. Konsistensen påminner lite om ostkaka och är god att äta precis som den är, eller ihop med grädde och jordgubbar.

Grekisk mannagrynskaka.

Ingredienser

Ingredienser

1.5 l
mjölk
3 dl
mannagryn
100 g
Smör
3
ägg
1.5 dl
Socker
0.5 tsk
Salt
1 tsk
vaniljpulver
1
apelsin, skalet
Smör, till formen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Koka upp mjölk försiktigt. Tillsätt mannagryn, smör, apelsinskal, vaniljpulver, socker och salt i en kastrull under omrörning. Var försiktig så att det inte bränns vid.
3
Sänk värmen och låt sjuda tills du får en tjock gröt. Ta av från värmen och låt svalna.
4
Vispa äggen fluffiga. När du fått ett tjockt skum häller du i äggen i omgångar i mannagrynsgröten under vispning, använd gärna elvisp.
5
Smörj en form (ca 30 cm i diameter) och tillsätt mannagrynsgröten.
6
Grädda i ugnen i cirka 45 minuter. Kakan ska vara gyllenbrun på toppen.
7
Låt kakan svalna helt. Pudra med florsocker och kanel innan servering och servera eventuellt med färska bär och grädde.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Yoghurtdessert med nötter och bär

  2. Recept på saftig sockerkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone