Grekisk köttfärssås med spaghetti
Ge köttfärssåsen en grekisk touch med kanel och kryddnejlika. Här är Zeina Mourtadas goda recept.
– Köttfärssåsen får ett helt annat smakdjup. Gör gärna dubbel sats och frys in när du ändå är i gång, säger hon.
Ingredienser
Ingredienser
1
Gul lök
4
vitlöksklyftor
2
Morötter
2
selleristjälkar
1 knippe
persilja, färsk
Olja, att steka i
400 g
Färs, av valfri sort (vego eller kött-)
4 msk
Tomatpuré
400 g
krossade tomater
Kryddor
1
kanelstång
1 tsk
kryddnejlika, malen
2 msk
oregano
2 tsk
Timjan
1 msk
Paprikapulver
2
lagerblad
2 tsk
Salt, cirka
1 tsk
svartpeppar
Servera till
6 portioner
kokt pasta
Gör så här
1
Finhacka lök och vitlök. Skär morot och selleri i tärningar. Finhacka persiljan. Hetta upp en stor kastrull med olja och lägg i alltsammans. Stek tills grönsakerna har fått lite färg och börjar mjukna, det tar några minuter.
2
Tillsätt färs och alla kryddor och stek under omrörning tills färsen har fått färg. Blanda ner tomatpuré och stek lite till.
3
Rör ner vatten och krossad tomat, rör om ordentligt och låt puttra i minst 30 minuter (gärna ända upp till 1 1/2 timme för en mer utvecklad smak).
4
Smaka av och krydda eventuellt ytterligare. Servera med pasta.