Grekisk köttfärssås med spaghetti

Av Godare

Vad tycker du?

Grekisk köttfärssås med spaghetti

(6)

Ge köttfärssåsen en grekisk touch med kanel och kryddnejlika. Här är Zeina Mourtadas goda recept.
– Köttfärssåsen får ett helt annat smakdjup. Gör gärna dubbel sats och frys in när du ändå är i gång, säger hon.

Köttfärssåsen med kanel och kryddnejlika.

Ingredienser

Ingredienser

1
Gul lök
4
vitlöksklyftor
2
Morötter
2
selleristjälkar
1 knippe
persilja, färsk
Olja, att steka i
400 g
Färs, av valfri sort (vego eller kött-)
4 msk
Tomatpuré
400 g
krossade tomater

Kryddor

1
kanelstång
1 tsk
kryddnejlika, malen
2 msk
oregano
2 tsk
Timjan
1 msk
Paprikapulver
2
lagerblad
2 tsk
Salt, cirka
1 tsk
svartpeppar

Servera till

6 portioner
kokt pasta

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök. Skär morot och selleri i tärningar. Finhacka persiljan. Hetta upp en stor kastrull med olja och lägg i alltsammans. Stek tills grönsakerna har fått lite färg och börjar mjukna, det tar några minuter.
2
Tillsätt färs och alla kryddor och stek under omrörning tills färsen har fått färg. Blanda ner tomatpuré och stek lite till.
3
Rör ner vatten och krossad tomat, rör om ordentligt och låt puttra i minst 30 minuter (gärna ända upp till 1 1/2 timme för en mer utvecklad smak).
4
Smaka av och krydda eventuellt ytterligare. Servera med pasta.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bibimbap på svenska

  2. Thailändsk färsgryta

  3. ”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Pasta
    4. Middagstips
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa