Grekisk köttfärssås med spaghetti

Av Zeina Mourtada

(6)

Vad tycker du?

Grekisk köttfärssås med spaghetti

Ge köttfärssåsen en grekisk touch med kanel och kryddnejlika. Här är Zeina Mourtadas goda recept.
– Köttfärssåsen får ett helt annat smakdjup. Gör gärna dubbel sats och frys in när du ändå är i gång, säger hon.

Köttfärssåsen med kanel och kryddnejlika.
Köttfärssåsen med kanel och kryddnejlika.

Ingredienser

1 Gul lök
4 vitlöksklyftor
2 Morötter
2 selleristjälkar
1 knippepersilja, färsk
Olja, att steka i
400 gFärs, av valfri sort (vego eller kött-)
4 mskTomatpuré
400 gkrossade tomater

Kryddor

1 kanelstång
1 tskkryddnejlika, malen
2 mskoregano
2 tskTimjan
1 mskPaprikapulver
2 lagerblad
2 tskSalt, cirka
1 tsksvartpeppar

Servera till

6 portionerkokt pasta

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök. Skär morot och selleri i tärningar. Finhacka persiljan. Hetta upp en stor kastrull med olja och lägg i alltsammans. Stek tills grönsakerna har fått lite färg och börjar mjukna, det tar några minuter.
2
Tillsätt färs och alla kryddor och stek under omrörning tills färsen har fått färg. Blanda ner tomatpuré och stek lite till.
3
Rör ner vatten och krossad tomat, rör om ordentligt och låt puttra i minst 30 minuter (gärna ända upp till 1 1/2 timme för en mer utvecklad smak).
4
Smaka av och krydda eventuellt ytterligare. Servera med pasta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekisk köttfärssås med spaghetti