Grekisk köttfärssås med spaghetti
Ge köttfärssåsen en grekisk touch med kanel och kryddnejlika. Här är Zeina Mourtadas goda recept.
– Köttfärssåsen får ett helt annat smakdjup. Gör gärna dubbel sats och frys in när du ändå är i gång, säger hon.
Ingredienser
- 1 Gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 Morötter
- 2 selleristjälkar
- 1 knippepersilja, färsk
- Olja, att steka i
- 400 gFärs, av valfri sort (vego eller kött-)
- 4 mskTomatpuré
- 400 gkrossade tomater
Kryddor
- 1 kanelstång
- 1 tskkryddnejlika, malen
- 2 mskoregano
- 2 tskTimjan
- 1 mskPaprikapulver
- 2 lagerblad
- 2 tskSalt, cirka
- 1 tsksvartpeppar
Servera till
- 6 portionerkokt pasta