Värmande soppa med fläsklägg

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Värmande soppa med fläsklägg

Det här är en riktigt värmande soppa med rotfrukter i sällskap med ett mört och smakrikt kött från rökt fläskben. Toppa med en generös klick gräddfil och avnjut tillsammans med ett gott bröd.

En mustig soppa med fläsklägg och rotfrukter.
En mustig soppa med fläsklägg och rotfrukter.

Ingredienser

  • 1 fläskben, lättsaltat och rökt
  • 1 rotselleri, liten
  • 1 kålrot
  • 2 palsternackor
  • 4 potatisar, medelstora
  • 4 morötter, medelstora
  • 1 Purjolök
  • timjankvistar
  • persiljekvistar
  • 15 svartpepparkorn, hela
  • 2 lagerblad
  • pepparrot, färsk
  • bladpersilja

Till servering

  • gräddfil

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Värmande soppa med fläsklägg

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.