Värmande soppa med fläsklägg
Det här är en riktigt värmande soppa med rotfrukter i sällskap med ett mört och smakrikt kött från rökt fläskben. Toppa med en generös klick gräddfil och avnjut tillsammans med ett gott bröd.
Ingredienser
- 1 fläskben, lättsaltat och rökt
- 1 rotselleri, liten
- 1 kålrot
- 2 palsternackor
- 4 potatisar, medelstora
- 4 morötter, medelstora
- 1 Purjolök
- timjankvistar
- persiljekvistar
- 15 svartpepparkorn, hela
- 2 lagerblad
- pepparrot, färsk
- bladpersilja
Till servering
- gräddfil
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.