Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti
Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti blir en romantisk ”Lady och Lufsen”-middag. Kycklingköttet gör dem extra saftiga och goda.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”,
Ingredienser
Köttbullar
3 Kycklingbröstfiléer, utan skinn
2 dlvispgrädde
0,5 dlBladpersilja
1 tskSalt
svartpeppar, nymald
1 mskolivolja
1 mskPressad citronsaft
0,25 citron, det rivna skalet
Rostad tomatsås
5 tomater, stora
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
2 blekselleristjälkar
1 röd chili
10 Kalamataoliver, urkärnade
1 mskolivolja
Till servering
spaghetti, kokt
Persilja , hackad
Riven parmesanost
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader, grill.
2
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Skär sellerin och chilin i tjocka skivor. Lägg grönsaker, lök och oliver i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter.
3
Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder.
4
Forma smeten till ganska stora bollar, cirka 20 stycken. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter.
5
Häll i citronsaften och strö över rivet citronskal. Toppa med hackad persilja och parmesanost och servera direkt med nykokt spaghetti.