Pasta med bacon och ärtor

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Pasta med bacon och ärtor

Pasta med bacon, tomat och ärtor är en snabb och god vardagsmiddag som är lätt att tycka om för både stora och små. Servera gärna med extra parmesan, en fräsch sallad och ett gott bröd.

Pasta med bacon och ärtor
Pasta med bacon och ärtor

Ingredienser

  • 300 gBacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 gtomater, gärna hälften körsbärstomater
  • 2 dlÄrter, gröna
  • 400 gPasta
  • 1 nävebasilikablad
  • 1 näveparmesan, riven
  • 1 skvättolivolja
  • Salt
  • Peppar, grovmalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pasta med bacon och ärtor

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.