Pasta med bacon och ärtor
Pasta med bacon, tomat och ärtor är en snabb och god vardagsmiddag som är lätt att tycka om för både stora och små. Servera gärna med extra parmesan, en fräsch sallad och ett gott bröd.
Ingredienser
300 gBacon
2 vitlöksklyftor
600 gtomater, gärna hälften körsbärstomater
2 dlÄrter, gröna
400 gPasta
1 nävebasilikablad
1 näveparmesan, riven
1 skvättolivolja
Salt
Peppar, grovmalen
Gör så här
1
Skär baconet i små bitar.
2
Skär vitlöken i tunna skivor, och grovhacka tomaterna (körsbärstomater kan delas på mitten).
3
Koka pastan "al dente". Gör såsen medan pastan kokar.
4
Stek baconet gyllene i en skvätt olja. Tillsätt vitlöken och låt fräsa en minut under omrörning. Tillsätt tomaterna och låt sjuda i ca. 10 minuter. Tillsätt ärtorna och smaka av med salt och peppar.
5
Häll av vattnet från pastan och blanda pastan med såsen. Rör ner en rejäl näve riven parmesan (kan skippas) och basilikablad. Avsluta med lite nymalen svartpeppar och servera extra parmesan bredvid.