Pasta med bacon och ärtor
Pasta med bacon, tomat och ärtor är en snabb och god vardagsmiddag som är lätt att tycka om för både stora och små. Servera gärna med extra parmesan, en fräsch sallad och ett gott bröd.
Ingredienser
- 300 gBacon
- 2 vitlöksklyftor
- 600 gtomater, gärna hälften körsbärstomater
- 2 dlÄrter, gröna
- 400 gPasta
- 1 nävebasilikablad
- 1 näveparmesan, riven
- 1 skvättolivolja
- Salt
- Peppar, grovmalen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.