Auberginegryta

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Auberginegryta

Den här grytan är så populär i det kurdiska köket att den serveras i allt från hemmakök till kolgrillar och på finrestauranger.

Recept ur boken "I mitt kurdiska kök - smaker från mitt hemland" av Laven Mokri.

Kurdisk auberginegryta
Kurdisk auberginegryta

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 plommontomater, baby
  • 1 tskgurkmeja, malen
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 1 tskKanel
  • 0,5 gsaffran
  • 1 kglammgrytbitar
  • 1,5 dlTomatpuré
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 1 lvatten
  • 3 auberginer
  • Salt
  • 1 dlRapsolja

Till servering

  • ris
  • kurdiskt tunnbröd
  • färsk bladpersilja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Auberginegryta