Pekingsoppa med kyckling

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Pekingsoppa med kyckling

En snabb och otroligt god variant på en klassisk Pekingsoppa. Kyckling, shiitakesvamp, bambuskott och ägg som serveras i en mustig och syrlig buljong med soja, chili och ingefära. Toppa med strimlad salladslök och njut.

Pekingsoppa med kyckling, shiitakesvamp, bambuskott och ägg som serveras i en mustig och syrlig buljong och toppas med strimlad salladslök.
Pekingsoppa med kyckling, shiitakesvamp, bambuskott och ägg som serveras i en mustig och syrlig buljong och toppas med strimlad salladslök.

Ingredienser

  • 1,5 lKycklingbuljong, eller hönsbuljong
  • 1 nypatorkad chili, krossad
  • 2 tskingefära, finriven, färsk
  • 2 mskmörk sojasås, eller svampsoja
  • 1 mskljus sojasås
  • 250 gkycklingfilé
  • 150 gshiitakesvamp, eller champinjoner
  • 200 gBambuskott
  • 0,5 tskvitpeppar, malen
  • 3 mskrisvinäger, eller kinesisk chinkiangvinäger
  • 1 msksesamolja
  • 2 mskpotatismjöl
  • 2 mskVatten, kallt
  • 1 ägg, uppvispat
  • 4 Salladslökar
  • Salt
  • socker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pekingsoppa med kyckling