Pekingsoppa med kyckling
En snabb och otroligt god variant på en klassisk Pekingsoppa. Kyckling, shiitakesvamp, bambuskott och ägg som serveras i en mustig och syrlig buljong med soja, chili och ingefära. Toppa med strimlad salladslök och njut.
Ingredienser
- 1,5 lKycklingbuljong, eller hönsbuljong
- 1 nypatorkad chili, krossad
- 2 tskingefära, finriven, färsk
- 2 mskmörk sojasås, eller svampsoja
- 1 mskljus sojasås
- 250 gkycklingfilé
- 150 gshiitakesvamp, eller champinjoner
- 200 gBambuskott
- 0,5 tskvitpeppar, malen
- 3 mskrisvinäger, eller kinesisk chinkiangvinäger
- 1 msksesamolja
- 2 mskpotatismjöl
- 2 mskVatten, kallt
- 1 ägg, uppvispat
- 4 Salladslökar
- Salt
- socker