Saftig kaka i långpanna med citron och bär

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Saftig kaka i långpanna med citron och bär

Saftig kaka i långpanna med citron och bär är den perfekta tårtan när ni blir många runt fikabordet. Du kan enkelt variera bären på toppen och det blir säkert jättegott med körsbär också.

Saftig kaka i långpanna med citron och bär
Saftig kaka i långpanna med citron och bär

Ingredienser

250 gsmör
300 gSocker
1 vaniljstång, bara fröna
1 citron, rivet skal
3 ägg
450 gVetemjöl
1 tskBakpulver
1 tskBikarbonat
3,5 dlkefir

Glasyr och topping

150 gMjukost, naturell
100 gsmör
300 gFlorsocker
1 Lime, saften
500 gbär, jordgubbar, hallon och vinbär

Gör så här

1
Värm ugnen till 160 grader och klä formen med bakplåtspapper.
2
Vispa smör och socker ljust och luftigt. Vispa i vanilj, citronskal och ägg. Tillsätt ett i taget och vispa väl mellan varje ägg, skrapa ner längs kanterna om det behövs.
3
Rör ner siktat mjöl, bakpulver och bikarbonat växelvis med kefiren.
4
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 35-45 minuter. Kolla med en tårtpinne. Låt kakan svalna i formen.
5
Vispa ihop ost och smör till glasyren, tillsätt florsocker och limesaft och vispa ordentligt tills glasyren är helt slät och klumpfri.
6
Fördela glasyren jämnt över kakan och garnera med bär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saftig kaka i långpanna med citron och bär

Ämnen