Kycklingburgare i pitabröd med jordgubbssalsa

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kycklingburgare i pitabröd med jordgubbssalsa

Med kycklingburgare i pitabröd med coleslaw och jordgubbssalsa får burgarmiddagen en ny twist! Middagen lyfts av en enkel hemmagjord coleslaw och en fräsch jordgubbssalsa. Perfekt för fina sommardagar vid grillen, men lika gott när snön faller.

Kycklingburgare i pitabröd med jordgubbssalsa.
Kycklingburgare i pitabröd med jordgubbssalsa.

Ingredienser

  • 600 gKycklingfärs
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 tskspiskummin
  • 2 tskingefära, färsk, riven
  • 2 tskvitlök, färsk, riven
  • 0,5 röd chili, rensad från frön, finhackad
  • 4 mskKoriander, ärsk och hackad, ev. persilja
  • Salt och peppar

Enkel kryddig coleslaw

  • 0,5 sommarkål
  • 1 morot
  • 1 dlMajonnäs
  • 0,5 dlgrekisk yoghurt, naturell
  • 1 nypasocker
  • 1 msksrirachasås

Jordgubbssalsa

  • 200 gjordgubbar, rensade
  • 1 rödlök, liten
  • 1 grön chili
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 Lime
  • 1 knippekoriander
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingburgare i pitabröd med jordgubbssalsa