Kycklingburgare i pitabröd med jordgubbssalsa
Med kycklingburgare i pitabröd med coleslaw och jordgubbssalsa får burgarmiddagen en ny twist! Middagen lyfts av en enkel hemmagjord coleslaw och en fräsch jordgubbssalsa. Perfekt för fina sommardagar vid grillen, men lika gott när snön faller.
Ingredienser
- 600 gKycklingfärs
- 1 ägg, uppvispat
- 1 mskpotatismjöl
- 1 tskspiskummin
- 2 tskingefära, färsk, riven
- 2 tskvitlök, färsk, riven
- 0,5 röd chili, rensad från frön, finhackad
- 4 mskKoriander, ärsk och hackad, ev. persilja
- Salt och peppar
Enkel kryddig coleslaw
- 0,5 sommarkål
- 1 morot
- 1 dlMajonnäs
- 0,5 dlgrekisk yoghurt, naturell
- 1 nypasocker
- 1 msksrirachasås
Jordgubbssalsa
- 1 rödlök, liten
- 1 grön chili
- 2 mskolivolja
- 0,5 Lime
- 1 knippekoriander
- Salt och peppar